A Magyar Régész Szövetség 2024. június 17-én 15.15 órakor a Magyar Nemzeti Múzeumban megtartotta esedékes Tisztújító Közgyűlését.

A találkozón Tankó Károly elnök beszámolt az elnökség elmúlt évben végzett munkájáról, érintette a Szövetség stabil, de szűkös pénzügyi helyzetét és kiemelte a 11. alkalommal megrendezett, sikeres és országos érdeklődésre számot tartó Régészet Napja rendezvényt. Egyúttal bejelentette, hogy a továbbiakban nem vállal elnöki jelölést a Szövetségben. Az elnöki beszámolót a Felügyelő és a Fegyelmi Bizottság tájékoztatói követték. A Közgyűlés résztvevői mindhárom beszámolót egyhangúan elfogadták.

2024 06 24 mrsz kep1 1

A Közgyűlés ezt követően megválasztotta az MRSZ új elnökét, elnökségét és bizottságait. A tagság Zatykó Csillát, a BTK Régészeti Intézet igazgatóhelyettesét választotta meg az MRSZ új elnökévé. Intézetünk munkatársai közül Horváth Friderika az Elnökség tagjként, míg Kulcsár Gabriella, Intézetünk igazgatója a Felügyelő Bizottság tagjaként, Jakucs János pedig a Fegyelmi Bizottság tagjaként vállalt feladatot az MRSZ munkájában a következő ciklusban.

2024 06 24 mrsz kep2