A Magyarországi Humboldt-Egyesület az Alexander von Humboldt Alapítvány támogatásával Natur, Mensch, Technologie  ̶  Nature, Humans, Technology címmel szervezett konferenciát 2022. szeptember 15−17-én Budapesten.

A konferencia keretén belül Krisen, Innovationen, Antworten címmel önálló régészeti szekció is megrendezésre került.

A Humboldt alapítvány szemléletének megfelelően, hazai és külföldi, volt és jelenlegi Humboldt ösztöndíjas kutatók valamint a Nachwuchswissentschaftler generáció is képviseltette magát a konferencián. A BTK Régészeti Intézete nyolc, az Archeogenomikai Intézet egy előadással vett részt a rendezvényen. Az előadók között öt Humboldt ösztöndíjas volt jelen. A szekció vegyes platformon zajlott, a jelenlevő kutatók mellett három online előadásra is sor került. Köztük volt intézetünk jelenlegi Humboldt-ösztöndíjasa, Csiky Gergely, aki Bonnból jelentkezett be a konferenciára.

2022 10 14 humboldt kep

Szekciónkból Patay-Horváth András Menschen, Götter, Tiere im antiken Olympia című előadását a rendezvény szervezői beválasztották a Fórumelőadások sorába, így a régészeti előadások nemcsak a szekció falai között maradtak, hanem a konferencia szélesebb publikumáig is eljutottak

Az előadások absztraktjai és a konferencia pillanatképei ITT érhetőek el.