+36 1 224 6700   

MTA Kiváló Kutatóhely

BTK Régészeti Intézet

torok laszlo 2017junius09A Régészeti Intézet Ókori és Népvándorlás Kori Régészeti Témacsoportja hagyományteremtő szándékkal előadássorozatot kezdett, melynek keretében a havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő előadások lehetőséget teremtenek a témacsoport tagjainak folyamatban lévő kutatásaik eredményeinek a megismertetésére és megvitatására. A rendezvénysorozatban egyaránt helyet kapnak a szűkebb körű műhely-megbeszélések és az intézeti és tágabb szakmai nyilvánosság előtt zajló előadások.
Az első alkalomra május 2-án, kedden került sor, amelyen Miháczi-Pálfi Anett "A viselet elemei és változásai az 5–6. század folyamán a Kárpát-medence nyugati felében" című előadása hangzott el.
Május 30-án Bollók Ádám tartott előadást "Az első Húsvét: Jézus temetése az evangéliumok és a régészeti leletek tükrében" címmel.
A sorozat harmadik előadója Intézetünk kutatóprofesszor emeritusa, Török László akadémikus volt, aki "Fiktív valóság – tényleges valóság. "Hazugságok" Hérodotosnál" címen mutatta be friss kutatási eredményeit.