Megjelent és online is elérhető a "Kreatív Európa történetek 2018-2020 - Sikeres magyar projektek" című kiadvány (Kreatív Európa Iroda). A kiadványban 24 magyar kulturális szervezetet mutatnak be a zene, a könyvkiadás, a tánc, a színház, a múzeumok és a kulturális örökség területéről, amelyek sikerrel pályáztak a Kreatív Európa programban. Köztük található a Déri Múzeummal és további spanyolországi, németországi és szerbiai partnerekkel közös projektünk, a CRAFTER is.


A Kreatív Európa Program keretében 2018. júliusában útjára indult CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today) projekt célja az volt, hogy modern kézművesek segítségével újra alkossa a bronzkori Európa kiemelkedő régészeti kultúráinak kerámiaművességét és az ebből nyert inspirációkkal támogassa a modernkori kézművesség megújulását. A CRAFTER öt európai ország nyolc intézményének együttműködésével valósult meg: a Barcelonai Autonóm Egyetem és Mula város önkormányzata (Spanyolország), az EXARC (Hollandia), a Hallei Őstörténeti Múzeum (Németország), a Paraćini Városi Múzeum (Szerbia), a debreceni Déri Múzeum valamint a BTK Régészeti Intézet Ősrégészeti osztály – Lendület Mobilitás Kutatócsoport részvételével.


Az új Kreatív Európa program (2021–2027) is útjára indult. Az első pályázati felhívásokat a következő hetekben teszik közzé. A program 2021 és 2027 közötti időszakra szóló költségvetése a becslések szerint 2,44 milliárd euró, szemben a 2014 és 2020 közötti időszak 1,47 milliárd eurós költségvetésével. A megnövelt költségvetéssel a Kreatív Európa program befogadóbb, digitálisabb és környezeti szempontból fenntarthatóbb lesz. A program nagyobb hangsúlyt fektet a nemzeteken átívelő alkotás, az innováció, a művészek és szakemberek mobilitása, valamint az ágazatspecifikus igényeket szolgáló fellépések támogatására. A három alprogrammal (Kultúra, MEDIA és Szektorközi ág) rendelkező Kreatív Európa program céljai a következők: az európai szintű művészeti és kulturális együttműködés támogatása; az európai audiovizuális ágazat versenyképességének, innovációjának és fenntarthatóságának bátorítása; a szektorközi innovatív és együttműködő fellépések támogatása, beleértve a médiaműveltség és a változatos, független és többszempontú hírmédia környezet támogatását.