2018. júliusában indult útjára a Kreatív Európa Program keretében a CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today) projekt. A program célja, hogy modern kézművesek segítségével élessze újjá a bronzkori Európa kiemelkedő régészeti kultúráinak kerámiaművességét és az azokból nyert inspirációkkal támogassa a modernkori kézművesség megújulását.

 

 

IN THEIR HANDS (3)rovereto 01A projekt keretében 2019-ben készített „In their hands” című film a bronzkori edények újra alkotásának folyamatát mutatja be, mélyebb bepillantást engedve az őskori kerámiaművesség technikai fogásaiba. A filmet több nemzetközi filmfesztiválra is meghívták, így 2020. szeptember 30-án az olaszországi Roveretoban, majd 2020. október 15-én a szicíliai Licodia Eubea-ban kerül bemutatásra.

A film magyarországi vonatkozású részeinek elkészítésben a debreceni Déri Múzeum és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Régészeti Intézet munkatársai vettek részt, Gucsi László keramikus-restaurátor munkáját Poster A3 01Balogh Csaba operatőr-rendező rögzítette. A film végleges formáját a spanyolországi La Bastida Régészeti Lelőhely Baráti Köre (ASBA) munkatársainak vezetésével nyerte el.

 

A film 2020. szeptember 30-án 15 órakor ITT tekinthető meg.